Teraz jest Śr sie 15, 2018 1:42 am




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
 Procesor na socket AMD 754 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: Wt mar 20, 2007 9:30 am
Posty: 127
Lokalizacja: Z dala od Ciebie, zapewne.
Post Procesor na socket AMD 754
Witam, jak zwykle mam problem z unowocześnieniem kompa. Proszę nie pisać odpowiedzi typu: KUP SE X-boxa czy playa, bo i tak nie kupię, choćbym miał na to kasę.

Zależy mi na procku dwurdzeniowym. Czy są takowe na Socket AMD 754?


EDIT: Już wiem, że o procku dwurdzeniowym mogę zapomnieć. Najlepszy jaki mogę kupić to Athlon 64 3200+

Temat do zamknięcia.


Śr cze 25, 2008 3:01 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: Pt mar 30, 2007 7:34 pm
Posty: 1090
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Procesor na socket AMD 754
http://pl.wikipedia.org/wiki/Socket_754

Uzbieraj kasy i kup jakieś lepsze gówno.

Najtaniej na AMD:

Procesor AMD Athlon 64 X2 4800+ BOX 65W 159 zł
Płyta Foxconn A690GM2MA-8KRS2H 120 zł
2x1GB PC5300 667MHz Kingston KVR 112 zł
No i zasilacz
Zasilacz ModeCom MC-350ATX 2.0 350W 79 zł


1000 zł

Zestaw oparty na platformie AMD

Procesor AMD Athlon 64 X2 4800+ BOX 65W 159 zł
Płyta Foxconn A690GM2MA-8KRS2H 120 zł
2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 127 zł
GeForce 8600GT 256MB 128b Sonic+ 215 zł
Seagate Barracuda 320GB 16MB 148 zł
Nagrywarka DVDR LG GH-20NS10 OEM Black SATA 74 zł
Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W 131 zł

Razem: 974 zł

Zestaw oparty na platformie Intela

Procesor Intel Pentium Dual Core E2180 2GHz 1MB 171 zł
Płyta GigaByte GA-P31-DS3L 154 zł
2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 127 zł
GeForce 8600GT 256MB 128b Sonic+ 215 zł
Seagate Barracuda 250GB 16MB 135 zł
Nagrywarka DVDR LG GH-20NS10 OEM Black SATA 74 zł
Zasilacz Chieftec GPS-400AA-101A 400W 112 zł

forumpc.pl

_________________
Cytuj:
Achuke: powiedzialem
Ach: do psa
Ach: THIS IS SPARTA
Ach: i uciekl

<F>zainstaluj gunza na nowo ^^
<z>heh a powiesz mi jak zrobic zeby nie odinstalowywac?


Śr cze 25, 2008 11:01 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: Wt mar 20, 2007 9:30 am
Posty: 127
Lokalizacja: Z dala od Ciebie, zapewne.
Post Re: Procesor na socket AMD 754
Odświeżam temat.
Mam w planie kupić nowy komputer (czyt. płyta główna, proc, zasilacz, ram) I moje pytanie w związku z tym... Czy da się zamontować kartę graficzną GeForce 7300GT (Która aktualnie znajduje się na AGP) na płytę główną PCI-E? Albo ram? Jeśli nie... Może ktoś podać płytę główną z możliwością zainstalowania DDR(1) RAM oraz tej karty?


Dzięki za uwagę.


N lis 30, 2008 2:00 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: N mar 18, 2007 11:58 am
Posty: 629
Lokalizacja: Cybertron
Post Re: Procesor na socket AMD 754
Nie bardzo, musiałbyś zdobyć płytę mającą zarówno wejście AGP, jak i PCI-E, a takie ciężko dostać. Z pamięciami tak samo, musiałbyś znaleźć płytę obsługującą jedno i drugie (afaik nie ma płyty z AGP i PCI-E obsługującej oba rodzaje DDRów). Sprzedaj tą kartę/ramy (kość 1GB jeszcze niedawno kosztowała +/- tyle, co 2GB najtańszych DDR2) i dołóż do czegoś pod PCI-E.

_________________
HTTP://PALYGRUND.EU <- JOIN ME AND TOGETHER WE SHALL RULE THE GALAXY


N lis 30, 2008 5:12 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: Pt mar 30, 2007 7:34 pm
Posty: 1090
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Procesor na socket AMD 754
Avduo napisał(a):
Odświeżam temat.
Mam w planie kupić nowy komputer (czyt. płyta główna, proc, zasilacz, ram) I moje pytanie w związku z tym... Czy da się zamontować kartę graficzną GeForce 7300GT (Która aktualnie znajduje się na AGP) na płytę główną PCI-E? Albo ram? Jeśli nie... Może ktoś podać płytę główną z możliwością zainstalowania DDR(1) RAM oraz tej karty?


Dzięki za uwagę.

Nie wsadzisz karty AGP pod PCI-E. Nie kupisz płyty głównej z DDR1, AGP i jakimś nowym socketem.

650 zł

Procesor AMD Athlon 64 X2 5000+ BOX 165 zł
Płyta Foxconn A690GM2MA-RS2H 134 zł
GoodRam DDR2 2GB / 800 (2x1024MB) 74 zł
Seagate Barracuda 7200.10 160GB 125 zł
Nagrywarka DVDR LG GH-22NS30 SATA 74 zł
Zasilacz ModeCom MC-350 PFC 350W 74 zł

Razem: 646 zł


1100 zł

Zestaw oparty na platformie AMD

Procesor AMD Athlon 64 X2 5000+ BOX 165 zł
Płyta Foxconn A690GM2MA-RS2H 134 zł
OCZ 2GB DDR2 800MHz Platinum rev. 2 CL4 129 zł
Asus Radeon HD4650 512MB DDR3 HDTV DVI HDMI PCI-E 250 zł
Samsung 320GB SATA2 (HD321KJ) 161 zł
Nagrywarka DVDR LG GH-22NS30 SATA 74 zł
Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W 158 zł

Razem: 1071 zł

Zestaw oparty na platformie Intela

Procesor Intel Dual Core E2160 1.8GHz BOX 217 zł
Płyta MSI P35 Neo-F 125 zł
OCZ 2GB DDR2 800MHz Platinum rev. 2 CL4 129 zł
Asus Radeon HD4650 512MB DDR3 HDTV DVI HDMI PCI-E 250 zł
Samsung 320GB SATA2 (HD321KJ) 161 zł
Nagrywarka DVDR LG GH-22NS30 SATA 74 zł
Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W 158 zł

_________________
Cytuj:
Achuke: powiedzialem
Ach: do psa
Ach: THIS IS SPARTA
Ach: i uciekl

<F>zainstaluj gunza na nowo ^^
<z>heh a powiesz mi jak zrobic zeby nie odinstalowywac?


N lis 30, 2008 6:52 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: N mar 18, 2007 11:58 am
Posty: 629
Lokalizacja: Cybertron
Post Re: Procesor na socket AMD 754
Jacky: skąd bierzesz ceny?

_________________
HTTP://PALYGRUND.EU <- JOIN ME AND TOGETHER WE SHALL RULE THE GALAXY


N lis 30, 2008 7:30 pm
Zobacz profil

Dołączył: So mar 17, 2007 6:02 pm
Posty: 697
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Procesor na socket AMD 754
dopelfish^ napisał(a):
Jacky: skąd bierzesz ceny?


LOL. To samo sobie pomyślałem.

_________________
Amph napisał(a):
Ave Hefajstosie!


N lis 30, 2008 7:41 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: Wt mar 20, 2007 9:30 am
Posty: 127
Lokalizacja: Z dala od Ciebie, zapewne.
Post Re: Procesor na socket AMD 754
Ten pierwszy zestaw mnie zainteresował. Nie potrzeba mi wiele, a nagrywarkę i dysk mam(chyba tu nie ma komplikacji związanych z łączem/wejściem), także wyjdzie gdzieś 450 ;P Wiem, wiem... jestem sknerą, ale zarobiony pieniądz boli... po wydaniu.

Dzięki za pomoc.


N lis 30, 2008 7:57 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: Pt mar 30, 2007 7:34 pm
Posty: 1090
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Procesor na socket AMD 754
Mataha napisał(a):
dopelfish^ napisał(a):
Jacky: skąd bierzesz ceny?


LOL. To samo sobie pomyślałem.

Z forum prosy, przecież sam tego nie piszę LOL

http://www.ceneo.pl/1353758
http://www.ceneo.pl/978719
http://www.ceneo.pl/308929
http://www.ceneo.pl/400258
http://www.ceneo.pl/1844077
http://www.ceneo.pl/804019

@ja nie widzę tu karty graficznej, jest zintegrowana w na płycie głównej. Jakbyś chciał w coś pograć - polecam dokupić.

_________________
Cytuj:
Achuke: powiedzialem
Ach: do psa
Ach: THIS IS SPARTA
Ach: i uciekl

<F>zainstaluj gunza na nowo ^^
<z>heh a powiesz mi jak zrobic zeby nie odinstalowywac?


N lis 30, 2008 8:17 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: Wt mar 20, 2007 9:30 am
Posty: 127
Lokalizacja: Z dala od Ciebie, zapewne.
Post Re: Procesor na socket AMD 754
Postanowiłem na razie, chociaż mam jeszcze czas ;P

Mój wybór (tymczasowy) padł na:
TO

Plus karta GeForce 8600GT 256 DDR3 ;]


Pn gru 01, 2008 10:44 pm
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron