Teraz jest Wt paź 23, 2018 2:57 pm




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 [poradnik] Jak przyspieszyć gunza? 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: N mar 18, 2007 11:58 am
Posty: 629
Lokalizacja: Cybertron
Post [poradnik] Jak przyspieszyć gunza?
Kk, oto uber pr0 porady wujka EvilLiara.

1. Ściągamy program PowerStrip i instalujemy go (duh).
2. Po zainstalowaniu na pasku zadań powinna pojawić się stosowna ikonka, klikamy ją ppm i wybieramy "Application Profiles", a następnie "Configure...".
3. W "Application or Shortcut" szukamy folderu z Gunzem i zaznaczamy "Gunz.exe". Zaznaczamy "Apply this profile whenever program starts".
4. W okienku po prawej zanzaczamy następujące opcje:
-Do not wait for appication to terminate
-Disable mutiple monitors
-Disable screensaver
-Disable power management
-Compact memory before lanuch
-Boost proces priority
-Suspend system idle thread
-Assigin proces affinity to first CPU
5. Następnie kilkamy "Save as..." i zapisujemy profil pod wybraną nazwą.

Po zaaplikowaniu tego sposobu nie miałem ściny po wejściu do gry. Przy uruchamianiu Gunza program cały czas musi być w pamięci. Może się zdarzyć, że lanucher po uruchomieniu będzie nam coś wyrzucał, ale jeśli tak się stanie, to Ctrl+Alt+Del i wyłączamy drania. Radzę też uważać przy zabawie z tym programem, bo pozwala on na podkręcanie karty graficznej (ale ww. opisany sposób jest bezpieczny).

Opiszcie swoje wrażenia/odczucia po zastosowaniu powyższych rad.
EDIT: Przy okazji, podajcie konfig swojego kompa, mój to Celeron 1,7 GHz, 256 MB RAM, GF 2 MX400 (przerobiony software'owo na Quatro2 MXR/EX ).

_________________
HTTP://PALYGRUND.EU <- JOIN ME AND TOGETHER WE SHALL RULE THE GALAXY


Ostatnio edytowano So cze 16, 2007 12:45 pm przez dopelfish^, łącznie edytowano 1 raz

So cze 16, 2007 10:43 am
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: Pt mar 30, 2007 7:34 pm
Posty: 1090
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: [poradnik] Jak przyspieszyć gunza?
A czy usunie mi to slideshowa przy zmienianiu piosenki w Winampie czy Foobarze? Cool

_________________
Cytuj:
Achuke: powiedzialem
Ach: do psa
Ach: THIS IS SPARTA
Ach: i uciekl

<F>zainstaluj gunza na nowo ^^
<z>heh a powiesz mi jak zrobic zeby nie odinstalowywac?


So cze 16, 2007 10:46 am
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: So mar 17, 2007 6:00 pm
Posty: 523
Lokalizacja: Sprzedam Restra Gauntlets za 2.5m /say me
Post Re: [poradnik] Jak przyspieszyć gunza?
Lol, dzięki Dopelku.
Ściągam, wygląda smakowo.
Tyko żeby to nie było jakieś oszukistowaństwo!

_________________
Obrazek


So cze 16, 2007 10:48 am
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: N mar 18, 2007 11:58 am
Posty: 629
Lokalizacja: Cybertron
Post Re: [poradnik] Jak przyspieszyć gunza?
Jacky napisał(a):
A czy usunie mi to slideshowa przy zmienianiu piosenki w Winampie czy Foobarze? Cool

Tego nie wiem, bo zwyczajnie nie korzystam, wolę muzykę in-game. Ale spróbój z playerem, który wyszperałem kiedyś na gzf.

_________________
HTTP://PALYGRUND.EU <- JOIN ME AND TOGETHER WE SHALL RULE THE GALAXY


So cze 16, 2007 12:41 pm
Zobacz profil

Dołączył: So mar 17, 2007 8:41 pm
Posty: 540
Post Re: [poradnik] Jak przyspieszyć gunza?
Czy analogicznie można to wykorzystać przy innych grach?

#Edit
Wypróbuje z ET, choc z gory zakładam, że powinno zadziałać.

#2Edit
Owszem, działa i daje 10 fpsa wiecej. (Co jest dla mnie wielkim skokiem: z 15-20 fpsa do 20-30.) Miałem problemy z gryzoniem w et podczas działania tego programu, ale udało mi sie to naprawić. Btw. Mam 256+128 ram (300 coś policzcie sobie. xD) 1.3 ghz geforce2.

_________________
no u


Ostatnio edytowano So cze 16, 2007 11:57 pm przez Qn', łącznie edytowano 2 razy

So cze 16, 2007 7:38 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: N mar 18, 2007 11:58 am
Posty: 629
Lokalizacja: Cybertron
Post Re: [poradnik] Jak przyspieszyć gunza?
Qn' napisał(a):
Czy analogicznie można to wykorzystać przy innych grach?

Możesz zastosować nawet do calc.exe.

_________________
HTTP://PALYGRUND.EU <- JOIN ME AND TOGETHER WE SHALL RULE THE GALAXY


So cze 16, 2007 10:11 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: So mar 17, 2007 6:35 pm
Posty: 1176
Post Re: [poradnik] Jak przyspieszyć gunza?
dopelfish^ napisał(a):
Qn' napisał(a):
Czy analogicznie można to wykorzystać przy innych grach?

Możesz zastosować nawet do calc.exe.


haha qn 17:59? xD!

dzieki dop pomogles mi bo w cs:s na niektorych mapach mam po 20fps ;p

podczepcie to

_________________
dopelfish^ napisał(a):
Gdyby Achuke jedną ręką robiłby solo 65 + walczył z najlepszymi graczami Gunza, a drugą ręką tłumaczyłby "Potop" Sienkiewicza na jakiś dialekt afrykański, wtedy _może_ byłby przeciętniakiem =/


So cze 16, 2007 10:38 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: Pt mar 30, 2007 7:34 pm
Posty: 1090
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: [poradnik] Jak przyspieszyć gunza?
łomajgad... niby wszystko grejt, i w ogóle
nawet mi skasowało slideshow przy wybieraniu postaci i na początku gry...

Ale...
W Css niby też było wszystko dobrze, chociaż jakiejś znacznej poprawy nie odczułem, ale za trzecim czy czwartym razem po chwili grania w Css komputer się zawieszał. Kilka razy próbowałem. To samo.
Wyłączyłem, odinstalowałem.

_________________
Cytuj:
Achuke: powiedzialem
Ach: do psa
Ach: THIS IS SPARTA
Ach: i uciekl

<F>zainstaluj gunza na nowo ^^
<z>heh a powiesz mi jak zrobic zeby nie odinstalowywac?


Cz cze 28, 2007 10:26 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: Wt mar 20, 2007 5:07 pm
Posty: 455
Post Re: [poradnik] Jak przyspieszyć gunza?
Nie chce sie zainstalowac.Ciagle jak instaluje to pokazuje mi sie okienko, ze aby dokonczyc instalacje musze zrobic restarta komputera.Restartuje i nic..znowu od nowa instalacja i znowu restarta chca robic..
Albo mam cos na kompie, ale nie umiem takiej prostej rzeczy zainstalowac ;p (wiecie nie znams sie xD)


Pt cze 29, 2007 10:26 am
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: N mar 18, 2007 7:33 pm
Posty: 328
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: [poradnik] Jak przyspieszyć gunza?
Po instalacji i restarcie musisz uruchomić ten program. Znajduje się on na dole po prawej w menu szybkiego uruchamiania (Jeśli takową opcję zaznaczyłaś podczas instalacji), bądź też w Menu START no i oczywiście na samym dysku lokalnym.


Pt cze 29, 2007 11:03 am
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron