Teraz jest N wrz 23, 2018 1:23 pm




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 GunZ a Vista 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: Cz lip 10, 2008 11:57 pm
Posty: 104
Post GunZ a Vista
Witam, pisze ten topic by uchronic w przyszlosci nowych uzytkownikow kolejnej odslony Windows'a :) przed problemami ktore napotkalem dnia dzisiejszego. A bylo to tak...

Zanistalowalem Viste dzis rano, ogolnie byla to moja pierwsza stycznosc z tym systemem, okienka wygladaja na prawde ladnie, rzeklbym- nowoczesnie :) Tworcy zapewniaja ze system jest stabilny, z reszta za kazdym razem tak zapewniaja :P A mi na wstepie posypal sie plik winloader.exe :D OK, ale do rzeczy:

Od razu zainstalowalem sobie firewalla (COMODO) i antyvira (AVG), po zainstalowaniu jeszcze kilku rzeczy ktore sie instaluje za kazdym razem po formacie przyszla mnie chec by sprawdzic, jak chodzi GnZ pod Vista :>

No wiec, sciagam i odpalam. Wyskakuje juz chyba wszystkim znane okienko z tipami:

[Tip] Please check your firewall.
[Tip] Please try again after a while.

Tak wiec, wylaczam firewalla i ponownie probuje. Bez zmiam. Wylaczam windowsowskiego firewalla. Nic :/ Instaluje GnZ raz jeszcze (i tak razow kilka z cudowaniem z zamiana plikow, i szukaniem roznych paczy :)) No i zgadnijcie- Nic. Ale odpalam launchera, patrze i nachodzi mnie mysl- ze z nim to wszystko jest w porzadku, ale cos go blokuje ;) Wiec zaczalem grzebac dla odmiany w windowsie. No i dogrzebalem sie w aplecie pod nazwa "centrum zabezpieczen systemu Windows" do zakladki "zapora" i tam moi mili, po wylaczeniu windosowskiego firewalla pokazuje sie opcja "Pokaz programy zapory na tym komputerze" (opcja dostepna tylko po wylaczeniu tej windosowskiej ! xD) klikam w nia, i okazuje sie, ze mimo wylaczenia COMODO, windows dalej go trzyma przy zyciu. Wyglada to tak:

Obrazek
Obrazek

Wiec sprawa stala sie jasna, nadopiekunczy Windows ustawil sobie COMODO jako priorytatywny firewall, i byl wlaczony caly czas mimo tego ze nie chcialem by byl wlaczony :) Jedynym wyjsciem bylo usuniecie firewalla. Usunalem, i wszystko dziala jak nalezy. A GnZ pod Vista smiga swietnie :) Dopiero pod tym systemem idzie odczuc mozliwosci mojego komputera, eh cud miod i orzeszki :d :)

Tak wiec, gdybyscie kiedys, drodzy czytelnicy przerzucili sie na Viste, to pamietajcie o nadopiekunczosci i nadgorliwosci tego systemu :P Czasami ich system "dla idiotow" pod nazwa "Windows wie lepiej" sie po prostu nie sprawdza :)

Pozdrawiam :)

_________________
I am praying for the raging flood
I am waiting for you to come


Pt sty 09, 2009 9:38 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: N mar 18, 2007 11:58 am
Posty: 629
Lokalizacja: Cybertron
Post Re: GunZ a Vista
Inną metodą obejścia błędu z firewallem (choć nie testowałem na Viscie, ale błąd ten sam jest) jest po prostu użycie zupdateowanych plików.

_________________
HTTP://PALYGRUND.EU <- JOIN ME AND TOGETHER WE SHALL RULE THE GALAXY


Pt sty 09, 2009 11:48 pm
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: Cz lip 10, 2008 11:57 pm
Posty: 104
Post Re: GunZ a Vista
dopelfish^ napisał(a):
Inną metodą obejścia błędu z firewallem (choć nie testowałem na Viscie, ale błąd ten sam jest) jest po prostu użycie zupdateowanych plików.


No, nie. Na poczatku myslalem, ze to ten wlasnie blad, temu majstrowalem z podmienianiem plikow. Ale jak sie okazalo- firewall po prostu blokowal GnZa po bandzie :) Nawet biedny nie mogl sprawdzic czy ma zupdatowane pliki :P

_________________
I am praying for the raging flood
I am waiting for you to come


So sty 10, 2009 12:55 am
Zobacz profil

Dołączył: N lis 08, 2009 3:23 pm
Posty: 8
Post Re: GunZ a Vista
mam ten sam blad choc nie mam tego firewalla :?


N lis 08, 2009 5:10 pm
Zobacz profil

Dołączył: N lis 08, 2009 3:23 pm
Posty: 8
Post Re: GunZ a Vista
mam pytanko ja tez mam ta zryta viste to jak ja wywale to nie bede mial takeigo problemu bo go mam : :?


N lis 08, 2009 5:26 pm
Zobacz profil

Dołączył: N lis 08, 2009 3:23 pm
Posty: 8
Post Re: GunZ a Vista
:cry: :!: :?: :cry: :!: :?: :cry: :!: :?: :( :( :( :( dlaczego ja nie mam zadnego firewalla a mam taki sam problem??? i nie moge z nim nic zrobic po moich prubach wlaczania wylaczania zapur itp. :cry: :cry: :cry: :( :( CO MAM ZZROBIC ZEBY MI DZIALAL TEN CHOLERNY GUNZ!!! :?: :!: :!: :!: :!:


N lis 08, 2009 5:45 pm
Zobacz profil

Dołączył: Śr maja 21, 2008 10:15 am
Posty: 190
Post Re: GunZ a Vista
Ej.. mieni mi się przez Ciebie w oczach stary.


N lis 08, 2009 9:18 pm
Zobacz profil

Dołączył: Wt wrz 18, 2018 6:21 am
Posty: 2939
Post Re: GunZ a Vista
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо


Cz wrz 20, 2018 11:41 am
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron